Aflossingsvrije hypotheek

Geen aflossing, alleen rente

Bij een aflossingsvrije hypotheek ben je niet verplicht om af te lossen. Je betaalt alleen rente over de hypotheekschuld. 

De kenmerken van een aflossingsvrije hypotheek zijn:
- Geen aflossing op de lening gedurende de looptijd
- Lage maandlasten
- Geen vermogensopbouw

Renteaftrek
Wil je een nieuwe hypotheekafsluiten? Dan heb je alleen renteaftrek als je kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had je op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan kun je over een aflossingsvrije hypotheek wel hypotheekrenteaftrek hebben.
Wil je verhuizen of je hypotheek oversluiten en had je op 31 december 2012 een hypotheek? Dan mag je nog een aflossingsvrije hypotheek sluiten tot 50% van de waarde van je woning. Dit betekent dat je naast de aflossingsvrije hypotheek vaak nog een andere hypotheekvorm afsluit. Is het bedrag dat je (nodig) hebt laag ten opzichte van de waarde van je woning? Dan kan een volledig aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk zijn.

Bij het ontbreken van een eigenwoningschuld op 31 december 2012, geldt het overgangsrecht ook nog onder specifieke omstandigheden. Hetgeen onze adviseur Hans Middelbeek je meer over kan vertellen in een vrijblijvend adviesgesprek.

Aflossing
Je bouwt bij een aflossingsvrije hypotheek geen vermogen op. De schuld welke hierdoor ontstaat wordt ingelost op het moment dat de woning wordt verkocht. Een belangrijke voorwaarde bij een aflossingsvrije hypotheek is dan ook dat de waarde van de woning veel hoger moet zijn dan de hypotheek. Zo heeft de verstrekker van de hypotheek meer zekerheid dat bij verkoop van de woning de opbrengst voldoende is om de hypotheek af te lossen.

Opties om een aflossingsvrije hypotheek af te lossen zijn:
- Sparen om de hypothecaire lening op einddatum af te lossen
- Tussentijds aflossen

Maak een afspraak met ons om na te gaan of een aflossingsvrije hypotheek past bij jouw wensen en mogelijkheden.

quote

Hans Middelbeek

Meer over ons

Een goed advies is de basis voor een financieel gezonde toekomst

Meer over ons

Als onafhankelijke partij zoeken wij samen met jou de beste match voor je situatie. Je hebt keuze uit ruim 35 aanbieders bij ons: