Hypotheek oversluiten

Wel of niet een goed idee?

Een hypotheek oversluiten kan zonder te verhuize. Onder andere aan het einde van je rentevaste periode. Echter is het ook mogeijk om tussentijds jouw hypotheek over te sluiten wanneer een andere geldverstrekker een beter rentetarief biedt.

Hans Middelbeek is een onafhankelijke adviseur en kan dan ook ieder gewenst moment het juiste advies geven waardoor je mogelijk duizenden Euro’s kunt besparen. Maak snel een afspraak om te kijken graag of jouw hypotheek nog bij je past of dat u je voordeliger uit bent bij een andere geldverstrekker. Het eerste advies gesprek is altijd gratis.

Oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek
Een aflossingsvrije hypotheek kun je niet altijd ongewijzigd meenemen. Veel geldverstrekkers hanteren sinds augustus 2011 de regel dat een aflossingsvrije hypotheek niet hoger mag zijn dan 50% van de marktwaarde van de woning.

Oversluiten van een spaarhypotheek
Het oversluiten van een bankspaarhypotheek heeft veelal geen positieve financiële veranderingen tot gevolg. Een lagere rente heeft meestal een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening tot gevolg. Hierdoor blijven je bruto maandlasten over het algemeen vrijwel gelijk, maar je netto maandlasten zullen bij een lagere rente veelal oplopen vanwege een lagere hypotheekrenteaftrek.

Waarde van je woning
Een nieuwe geldverstrekker kijkt ook naar waarde van je woning  in verhouding tot de hoogte van de hypotheek. Indien de hypotheeksom hoger is dan de waarde van je woning is het meestal niet mogelijk om je hypotheek onder te brengen bij een nieuwe geldverstrekker.

Welke kosten dien je rekening mee te houden bij het oversluiten van je hypotheek?
- Taxatiekosten
- Advies- en bemiddelingskosten
- Notariskosten
- Mogelijke boeterente
- Kosten Nationale Hypotheek Garantie

De oversluitkosten zijn fiscaal aftrekbaar als de nieuwe hypotheek een lening vervangt die je destijds bent aangegaan voor de aanschaf, verbetering of het onderhoud van je eigen woning. Leen je geld om de oversluitkosten te betalen? Dan heeft u over dit deel van de lening geen renteaftrek. 

Maak een afspraak met onze onafhankelijke hypotheekadviseur om te kijken of je voordelen kunt behalen bij het oversluiten vanje bestaande hypotheek.

quote

Hans Middelbeek

Meer over ons

Een goed advies is de basis voor een financieel gezonde toekomst

Meer over ons

Als onafhankelijke partij zoeken wij samen met jou de beste match voor je situatie. Je hebt keuze uit ruim 35 aanbieders bij ons: